Portrætbøger

&Støttrups portrætbøger fungerer ofte som en vigtig brik i virksomhedernes corporate fortælling. De indeholder nemlig hele historien om virksomheden – også opture og nedture, som de er kommet styrket igennem.  Vi sætter ord på virksomhedskulturen, ledelsesstilen og fortæller om, hvordan virksomheden er startet – af hvem og hvorfor. Hvordan det er lykkedes at drive den – og hvor er den på vej hen. Et virksomhedsportræt af denne kaliber giver ikke blot indblik, men gør medarbejderne stolte over at være del af virksomheden, imens kunderne får svar på, hvorfor I er de bedste i branchen. Bogen skrives på baggrund af interviews. Der er oftest én gennemgående fortæller, men vi taler gerne både med ledelse og medarbejdere. Vi skriver også gerne erindringsbøger for private, der har en historie, der kan være til gavn for andre at læse om.

"100 years of courage, determination and skills"

Da Lars Aasted kontaktede &Støttrup og bad os om at skrive en bog om virksomhedens 100 år lange historie, var det med ønsket om at dele fortællingen med kunder, medarbejdere, agenter og alle andre med en relation til virksomheden. I løbet af skriveprocessen gav tre generationer af Aasted familien og flere medarbejdere, deres billede af familievirksomhedens udvikling. En rejse der tegnede et billede af en virksomhed med høj faglighed, stolte traditioner og meget stærke familiebånd. Fra at være en lille virksomhed er Aasted Maskinfabrik i dag placeret på det internationale erhvervskort som en velkonsolideret virksomhed, der opfinder, udvikler og producerer maskiner til produktion af så kendte chokoladebrands som Kit Kat og Ritter Sport.

"Nogen måtte gøre noget"

I over 70 år havde Helge Milo drømt om at udgive en personlig fortælling om dengang, han var med til at starte Danmarks første modstandsgruppe under 2. Verdenskrig. I 2017 tog han kontakt til &Støttrup, og efter et år med mange, lange og nære interviews, hvor Helge åbent fortalte om sit liv levet i skyggen af Churchillklubben, udkom bogen "Nogen måtte gøre noget". Bogen havnede på Politikens liste over bestseller bøger, og Helge Milo blev både inviteret i Clement Kjærsgaard talkshow "Vi ses hos Clement" samt i "Go' Morgen Danmark".  Desuden skrev adskillige aviser om bogen, og Helge oplever stadig stor interesse for sit liv og bogen.

"Selma-effekten"

Bogen om "Selma-effekten" handler om en kultur, en filosofi og en måde at arbejde på i forhold til unge med erhvervet hjerneskade. Et komplekst emne med mange faggrupper, fagtermer og arbejdsmetoder, og da kunden Bostedet Selma Marie er et højtspecialiceret rehabiliteringstilbud skulle bogen afspejle det høje niveau, deres respektfulde behandling af både beboere og kolleger. Alle faggrupper er vigtige på Selma Marie og alle bidrog med vigtig viden til bogen. Det samme gjaldt beboerne, og således nåede vi op på over 30 interviews, hvoraf essensen og de vigtige pointer blev draget. Bogen giver indblik i bostedets arbejdsmetoder, menneskesyn, læringskultur og ledelsesstil, og er primært tiltænkt andre, der arbejder med mennesker og har brug for inspiration til arbejdsmetoder og god ledelse.

 

"ET KRæFTFULDT LIV"

Efter flere interviews i Etta Siegismunds rækkehus i Odense udkom hendes bog "Et kræftfuldt liv" i januar 2019. Mange skriver om deres kræftsygdom for at hjælpe andre, så hvordan skiller man sig ud fra mængden? "Et kræftfuldt liv" er fyldt med redskaber og gode råd til kræftramte med børn. Etta er uddannet pædagog og var alene med sine børn under sine kræftsygdomme. Hun havde stor tillid til Tina og fortalte åbent om at være mere bange for at forlade sine børn end for sygdommen og døden. Hun fortalte om at være kvinde uden bryster, men også om kærligheden til og fra sine børn som den vigtigste medicin. Etta fortalte om et sundhedsvæsen, der både virkede og fejlede – og om forskellen på at bo som kræftramt i to forskellige kommuner. I dag bor hun på Fyn, hvor Etta holder foredrag. Hendes bog sælges på Skriveforlaget.

forside_et_kræftfuldt_liv.jpg

"Mit livsværk – Kragerup Gods"

I skrivende stund arbejder vi på historien om Kragerup Gods baseret på godsejer Birgitte Dinesens erindringer fra hendes barndom og frem til i dag. Ved første møde var der blot tale om en opdatering af et gammelt jubilæumshæfte, men ambitionerne er vokset. Der er så meget historie, så mange minder, så stor udvikling og adskillige mennesker, der har kunne tilføje ny viden og indsigt. Derfor er der nu tale om en reel bog fyldt med billeder fra fortid og nutid. Tina og Birgitte har sammen været igennem de gamle fotos, der bidrager i fortællingen om en unik familie og udviklingen af godset siden 1801. I 1998 tiltrådte Birgitte Dinesen som godsejer, og siden har hun udviklet det traditionelle landbrug på Kragerup til en moderne virksomhed med mange grene. Nye tiltag er altid på vej.
Bogen er tiltænkt de mange gæster fra erhvervslivet samt de privatpersoner, der også nyder godsets smukke bygninger og betagende omgivelser. Bogen giver også nuværende og kommende medarbejdere indsigt i den vigtige historie, der fylder meget i godsets kultur.

IMG_1698.JPG

"Et liv med fokus på samfund og fred"

  &Støttrup blev koblet på Jørn Boye Nielsens bogprojekt, da han var færdig med første udkast til sin erindringsbog. Han havde brug for professionelle øjne til at vurdere manuskriptet og rådgive ham i forhold til forbedringer. Niveauet blev løftet, teksten korrekturlæst og dernæst opsatte vi den med de billeder Jørn ønskede. Gennem vores samarbejdspartnere sendte vi bogen til tryk, og Jørn modtog 250 eksemplarer af en bog, han var stolt af. Siden har Jørn udgivet bogen på eget forlag til salg og foræring til kollegaer, venner og familie.

Forsidebillede.jpg
 

Tina Storgaard Støttrup & Carsten Støttrup: 28409028