Kulturforandringsprocesser

  &Støttrups kulturforandringsprocesser foregår i virksomheden i tæt samarbejde med ledelsen og medarbejderne. Vi har ikke én løsningsmodel, som vi lægger ned over alle virksomheder. Vi skræddersyr forandringsmodellen til hver enkelt virksomhed. I arbejdet med udvikling af en kulturforandring gennemgår vi en række faser. Det drejer sig om en researchfase, hvor vi danner os et billede af din virksomheds udfordringer, værdier, visioner og drømme om fremtidens kultur. Vi interviewer både ledere og et repræsentativt udvalg af medarbejderne. Derpå analyserer vi på informationerne og vender tilbage med status samt forslag til den videre proces. Der findes aldrig blot én løsning, men en række løsninger til implementering af den nye kultur, som skal give mening i medarbejdernes hverdag.  

DSB2_edited.jpg

Hvordan ændrer man kulturen hos en stor statslig virksomhed som DSB? Det kan være tungt og besværligt – og desværre kan det i mange tilfælde ende med at blive stoppet af bureaukratiet. Vi var derfor en smule overrasket, da vi fik til at opgave at gennemføre en kulturforandringsproces hos DSB Marketing. Da der ikke blev sat aktiviteter i gang fra centralt hold, havde marketingchefen besluttet at gennemføre en proces i sin egen afdeling. Atypisk? Ja. Helt sikkert. Men målsætningen var klar: ”Hvis vi starter, så kan vi jo håbe på at resten af organisationen følger med”. Vi gennemførte samtaler med ledelsen og alle medarbejderne og sammen udviklede vi fremtidens DSB Marketing. En afdeling, der tillod sig at være innovative og udfordrende i en politisk organisation, der var præget af angsten for at fejle.

Behandlingsskolerne blev etableret i 2003 af Mads-Frederik Damgaard, efter at han som børnepsykolog hos Københavns Kommune havde oplevet et behov for et dagbehandlingstilbud for børn med specielle behov. Mads-Frederik var kulturbærende, men i takt med Behandlingsskolernes udvikling med flere skoler, flere elever og flere medarbejdere blev det sværere og sværere for ham at fastholde den kultur, han ønskede. &Støttrup blev derfor kontaktet for at hjælpe Behandlingsskolerne med at sætte ord og billeder på kulturen og få den til at leve i hverdagen hos elever og medarbejdere.

Schoolgirls Playing
VMD.jpg

Opgaven &Støttrup løste for TV2 var meget atypisk i forhold til vores normale forløb. Oftest hjælper vi virksomhederne med at sætte ord på kulturen og efterfølgende med implementering af forandringerne, som virksomheden selv står i spidsen for. I tilfældet med TV2 blev vi bedt om at stå i spidsen for hele implementeringen. Opgaven var at skabe en ny kreativ kultur i TV 2 Marketings kreative afdeling. Over en 2-årig periode blev Carsten indsat som kreativ chef fire dage i ugen, hvor han fik ansvaret for at udvikle den fremtidige kreative kultur. Det betød blandt andet sammenlægning af et digitalt team på fjorten medarbejdere og et traditionelt kreativt team på seksten medarbejdere. En større medarbejder udskiftning, ansættelse af nye teamledere, indførelse af nye kreative udviklingsprocesser og en helt ny måde at arbejde på tværs af hele marketingsafdelingen.

 

Tina Storgaard Støttrup: 40960118 – Carsten Støttrup: 28409028

©2018 by www.dinhistorie.dk.